Cvičenie a zdravá strava nám ovplyvňujú celý životný štýl a každý, kto sa dostane do kolobehu týchto aktivít a má správne nastavenú myseľ, chce dosiahnuť efektívne výsledky a hľadá spôsoby, ktoré mu za skvelou postavou a správne fungujúcim organizmom dopomôžu. Srvátkové whey proteíny sú jedným z nich. Ide o mliečnu bielkovinu, ktorá bola v minulosti považovaná za odpad pri výrobe syra, ktorá má rýchlu vstrebateľnosť a je ľahká na strávenie. Okrem pomoci pri regenerácii či budovaní svalov sú srvátkové proteíny aj skvelým zdrojom BCAA a pozitívne pôsobia na imunitu. Srvátkové proteíny sa delia do troch skupín, a to podľa spôsobu spracovania srvátky. Ide o srvátkový koncentrát, srvátkový izolát a srvátkový hydrolyzát. Práve posledný spomenutý je najkvalitnejší, pretože má približne 90% bielkovín. Vybrali sme top sedem z nich!

#1 Proteín ISO 100 Hydrolyzed – Dymatize

Prvým je srvátkový izolát, ktorý sa rýchlo vstrebáva a konkrétne tento patrí medzi jednotku na svetovom trhu. Z jednej odmerky príjmete až 25 gramov bielkovín, málo sacharidov a je vhodný pred aj po tréningu. Vybrať si môžete z troch rôznych príchutí – lahodná čokoláda, cookies & cream a lahodná vanilka.

Cena: 27,95 €

#2 Proteín Isopure Low Carb – Isopure

Aj druhý srvátková proteín v poradí je proteínový izolát a je ideálny pre športovcov do kalorického deficitu, pretože má nízke množstvo ako sacharidov, tak aj tukov a v jednej dávke je až 25 gramov bielkovín. Vychutnajte si jeho skvelú čokoládovú príchuť.

Cena: 44,95 €

#3 Proteín Anabolic Whey – GymBeam

Vysoko hodnotený spokojnými zákazníkmi je aj proteín Anabolic Whey s vysokým obsahom aminokyselín BCAA a s polovičným podielom bielkoviny. Pridanou hodnotou tohto proteínu je kreatín monohydrát a oceníte aj jeho rýchlu vstrebateľnosť.

Cena: 13,95 €

#4 Proteín Whey – BSN

Proteín whey od výrobcu BSN je kombináciou srvátkového koncentrátu (z 96%) a srvátkového izolátu. Obsahuje až 71 percentný proteín a v jednej dávke je 24 gramov bielkoviny. Je ideálny pre doplnenie bielkovín či už v okolí tréningu, alebo aj počas dňa. Je vhodný na regeneráciu svalovej hmoty.

Cena: 30,95 €

#5 Snickers Hi Protein Whey Powder – Mars

Pre milovníkov Snickers tyčiniek sme vybrali srvátkový proteín v rovnakej príchuti so 60 percentným obsahom bielkoviny. Jedna dávka má 141 kalórií a z toho príjmete 21 gramov bielkovín. Výhodou je nízka gramáž tukov a sacharidov.

Cena: 31,95 €

#6 Organic Whey Protein 500 g – Diet Food

Tento kvalitný organický bio proteín obsahuje zo srvátkového koncentrátu až 77 percent bielkovín a veľké množstvo BCAA aminokyselín. Vďaka nízkemu obsahu tukov a sacharidov sa hodí športovcom do diéty. Ide o prírodnú príchuť, preto sa hodí najmä na pečenie alebo do ovsenej kaše pre zvýšenie hodnôt bielkoviny.

Cena: 28,95 €

#7 Proteín Nitro-Tech Performance – MuscleTech

A záverom sme vybrali proteín od výrobcu MuscleTech, ktorý je kombináciou izolátu v najväčšom zastúpení, koncentrátu a hydrolátu. Dávka obsahuje vysoké množstvo bielkovín, a to 30 gramov, pričom príjmete menej ako 1 gram sacharidov a 1,5 gramu tuku. Zároveň však obsahuje aj kreatín monohydrát – 3 gramy.

Cena: 36,95 €

Nevybrali ste si? Pozrite si kompletnú ponuku!